Valborg förfan!

Datum: 2011-04-30 - Tid: 22:18:50


Idag har jag solat, spelat krocket och kubb hela dagen. Asgött och färg fick man ju såklart. Sen ringde mobilen och vi var påväg mot Mathias jägerbrandt. Därifrån tog vi kärringscyklarna och for fram (ledde snarare) på skogsvägar mot David Magnusson. Där grillade vi med lite folk, och sen kom Josse och hämtade mig. Så just nu sitter jag, Josse och Emil och förfestar innan vi skall kolla förbi på lane loge. Hoppas det är folk där (i vår ålder) nu på premiären är där och streaplers spelar (inte för att jag bryr mig om dem men, hehe).

PUSS

Jag har min första nackspärr!

Datum: 2011-04-27 - Tid: 11:41:49


Har haft nackspärr sen igår morse. Fick alltså vara hemma igår och idag från skolan. Kan knappt röra mig. När jag skulle gå upp ur sängen så knakade det till, och sen kom jag inte längre. Jag fick panik och ringde mamma på jobbet.
Jag sa: Mamma!? Jag har brutit nacken!
Mamma bara skrattade åt mig. Såklart visste jag att jag inte gjort det, men det kändes fan så just då!Vad är nackspärr?
Nackspärr kan komma plötsligt. Tecknen är smärta och kramp i nackmusklerna. Du får svårt att vrida på huvudet. Oftast är det svårare åt den ena sidan. Värme kan minska besvären. Nackspärr kan du få om du har belastat nackmusklerna ensidigt, rört på dig för lite (Skulle inte tro det! Cyklade 2,5 mil dagen innan), eller är orolig och stressad. Du kan få nackspärr om du gör en plötslig rörelse med huvudet, efter att du legat obekvämt eller har suttit i drag (JAPP). Besvären brukar gå över på några dagar, (SÄKERT...!). Någon sällsynt gång kan orsaken vara att en av lederna i nackens kotor har hoppat ur led eller "låst sig" (MIN MISSTANKE!). Ses ofta hos reumatiker.


Råd vid nackspärr

Du blir fortare bra om du försöker röra på dig och vara igång ungefär som vanligt (GÅR INTE!). Att röra sig är särskilt bra eftersom det ökar blodgenomflödet i alla muskler. Därmed kan mjölksyra och andra slaggämnen forslas bort. Undvik rörelser som gör ont (LÄTT MENAR JAG?). Håll nacken varm med en sjal eller en halsduk om det känns bra. Pröva även värmedyna eller så kallade vetekuddar att värma i mikron. Likaså kan det kännas skönt med halskrage första dygnet om det gör riktigt ont.


Denna filmen har jag missat helt...

Datum: 2011-04-27 - Tid: 11:12:57
Klickade runt på nätet, och fick syn på denna trailern från filmen "House of wax" från 2005. Hade ingen aning om att denna filmen fanns. Den vill jag se. Nån som sett den? Bland annat Chad Murray och Paris hilton medverkar.

Handling:

Sex ungdomar är på väg till en viktig match i amerikansk fotboll och på vägen övernattar de vid en tältplats. Efter ett bråk med en lastbilschaufför får de för sig att denne har mixtrat med bilen. De liftar in till den lilla staden i närheten, Ambrose. Där finns ett märkligt vaxmuseum med vaxdockor som ser väldigt mänskliga ut. Snart begriper de att vaxfigurerna är mördade människor och att mördarna finns kvar i staden, vaxstaden Ambrose, på jakt efter nya offer till sin samling.

Hard guess

Datum: 2011-04-22 - Tid: 08:17:33


Gissa vem som gick upp kl 7 imorse för att jobba, fjärde gången på lovet...

Onsdag

Datum: 2011-04-20 - Tid: 19:04:07


Sitter just nu på jobbet igen, tredje dagen irad. Igår höll jag på fram till kl ett, efter halkan på Kinnikulle där alla bilar var saabar. Hade då varit vaken sen kl 7 på morgonen. Lite jobbigt faktiskt... Tyckte halkan var askul! Hade varit asnervös. Hackade fan tänder och hade handsvett när han berätta alla krav vi hade på oss. Men ingen faila och påväg dit övade vi omkörningar (som också är askul!).
Imorgon är jag ledig! Skall sola hela dagen och förhoppningsvis cykla. Då får det fan inte vara disigt ute (peppar peppar)! Måste läsa ut bokjäveln som består av 300 sidor, och jag är på sida 40 kanske? Good work. Skall ut och slipa små järngrejer nu. Är på 250/1000. Inte skönt för nacken! 

Piss-puss 

Halkan imorgon!

Datum: 2011-04-18 - Tid: 18:56:41


Sitter just nu på jobbet och har påsklov. Käkade middagen utomhus med Pappa, Jerka och Johnny (jobbarkompisar). Härligt med sommarväder! Imorse solade jag nån timme innan jobbet. Huden luktar sol och det är underbart. Färg fick man också. Jag skall hem tidigare från jobbet idag (jobbar nämligen natt), för jag skall göra halkan imorgon! Är nervös, men är gött att ha någon med som man känner (Anna Johansson). Så nu är jag 2350 kr fattigare!

En tanke åt Roy. Krya på dig

Jag har lust!

Datum: 2011-04-18 - Tid: 12:20:17
Något liknande vill jag ha. Vill ha i svanken, oavsett vad någon annan tycker. Bakom örat har jag också funderat på. Fick detta tipset om musiknoter. Känns som att det skulle passa mig, eller?

Fjorden en gång

Datum: 2011-04-18 - Tid: 12:11:10


Från Tipspromenaden, i17

Datum: 2011-04-18 - Tid: 11:31:45Linnea, Louise, Andreas och jag.

På ett dop en gång i vintras

Datum: 2011-04-18 - Tid: 11:13:42
Snodde syrrans dress lite ba


Söndag, kl 20:23

Datum: 2011-04-17 - Tid: 20:23:27


Har försökt tvinga killen min till att gästblogga, men han vägrar, så tyvärr. På tal om honom så har jag precis färgat hans hår honungsbrunt! Har inte sett det torrt än, skall bli spännande ♥ Vad händer ikväll? Söndag. Var inställd på att vara med Josse men så blidde det icke, så nu vet jag inte vad man skall hitta på. Film orkar jag bara inte. Läsa min grymt trista svenskabok kanske. "Mina drömmars stad" från 1800-talet...


Min fina kompis ♥

Datum: 2011-04-16 - Tid: 23:33:08Tipspromenad imorgon, roligt så missa inte!

Datum: 2011-04-16 - Tid: 23:09:34


SKOGSPROMENAD FRÅN I-17 SÖNDAGEN DEN 17 APRIL KL 9.00-12.00

Träningsinlägg

Datum: 2011-04-16 - Tid: 22:42:11


Nu har jag tränat mycket det sista och det är skönt. Sover så gott.
Onsdags: Gym och spinning med Lina, Johanna och Anna.
Torsdags: Promenad till hamnen och tillbaka igen (inlägget innan).
Fredags: Gym och cirkelgym med Johanna, och väl hemma cyklade jag 5 km för att möta henne.
Lördags (idag): Cyklade 1,3 mil med henne.

Nu har vi setts 4 dagar i rad och det är roligt tycker jag. Hon sov hos mig inatt och vi såg på Harrypotter 4, som hon inte sett: omg, vem har missat den liksom? Här kommer bilder från dagens cykletur.
 

Lekplatsen vid hamnen

Datum: 2011-04-16 - Tid: 22:14:42

Syrran har påskpyntat så fint.

Bilderna ovan är tagna i onsdags efter släktmiddagen hos min mormor. Jag, johanna och min syster gick ned till lekplatsen vid badhuset och hade himla roligt. Gunga är så jäkla skönt! Innan släktmiddagen så gick jag och Johanna till trafikskolan och slog ihjäl en fas (delmoment på teorin). Skönt att ha fått de gjort!