Prov, spinning och övernattning

Datum: 2011-03-30 - Tid: 22:16:45


Hade historiaprov idag, och det var svårt! Hade läst på fan 50 sidor och och 8 frågor kom? Tänk vad anancerade de var. Men hoppas på G iaf. Efter provet så sprang jag kungsgatan lång (inte kul). Hann iaf med bussen till friskis. Gym plus spinningpass med Linispinis och Johannapanna. Bra pass men kunde bara 1 låt, så det sög ju. Mkt roligare att sjunga med. Just nu ligger jag och datalanar i Johannas säng och lyssnar på the playtones. Vibratone på arslet och ja känner mig skitinödig!


Min lilla flickhelg

Datum: 2011-03-30 - Tid: 21:09:05


I helgen har jag haft kuligt! En mysig tjejhelg. På fredagen blev ja inbjuden till Therrorese, tsm med Anna och Johanna. Vi åt buffé i 2 timmar och spelade sen massa roliga spel. Anna, plugga på lite synonymer tack ;) Så där sov man över och det var himla trevligt och längesen! Dagen efter kom Alexandra Eriksson hem till mig där vi käka massa godis och chips till filmen Crossroads med Britney Spears, som hon inte sett, omg. Så ja packa på henne 18 filmer haha :)


Mina synfel

Datum: 2011-03-25 - Tid: 19:48:10
Den översta är närsynthet (Ser suddigt) och den understa är för brytningsfel.
Dessa är mina synfel.
Ungefär såhär ser jag utan glasögon:

Min syndar-ätagodisdag!

Datum: 2011-03-25 - Tid: 19:29:00


Idag är en bra dag. Jag har varit glad idag, hela dagen faktiskt. Förutom i bilen imorse då (precis innan provet).
Jag och kära Lina har haft barnsjukvårdprov idag, och det gick super för oss, känns det som iaf. Vår lilla unge Alexandra kom hem från fjällen i Norge idag så hon slapp provet (SÅ LÄNGE MOHAHAHA). Efter provet slutade jag för dagen så drog och jobbade några timmar och skällde på stora bossen över min lön. När jag kom hem så sprang jag ute med hunden (dalmatinerhane) som vi passat i 3 veckor nu.

Nu
är jag påväg till Thessan som ska ha filmkväll. Som ett samlat gäng från förr. Spännande! Pusspusssss ♥


Luktar fis

Datum: 2011-03-23 - Tid: 21:12:16


Sitter i skrivande stund på jobbet och har hicka. En jävligt ful bullterrier fes just på mig. Fan vad det stinker!
Mkt att göra idag

Datum: 2011-03-23 - Tid: 07:58:46


Tjenispenis. Idag ska jag gå i skolan, ha körlektion, träna och jobba. Duktiga jag. Skall precis åka hemifrån nu och påbörja denna "korta dagen". Puss


I väntan på bruuuden min

Datum: 2011-03-22 - Tid: 16:43:31


Har precis lagat mat till mig och syrran. Köttstek och wokade morötter! Tänkte skynda mig att se ett One Tree Hill avsnitt innan Josefinew hinner hit, hehe. Den serien är ju bara för jävla bra! Puss och kram sålänge.Josefinewalter ♥ Mig

Datum: 2011-03-22 - Tid: 14:54:49


Tack så himla mkt för en underbar design Jossiebabe! Du är så duktig. Love you ♥ Precis som jag ville ha det! :D

Mitt debattinlägg - Skönhet

Datum: 2011-03-21 - Tid: 22:54:39


I svenskan har vi fått i uppgift att skriva en debatt om skönhet och till vilket pris.
Inga källor skulle användas, så jag har endast skrivit fritt frpn huvudet.
Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker!


Skönhet – till vilket pris?

Skönhetsoperationer är okej för mig, om det rör sig om missbildningar eller extrema utpekande och jobbiga kroppsdelar, såsom en lång och krokig näsa. Huvudsaken är att man skall vara nöjd med sig själv och om en operation krävs för det, så visst.
   Men det finns nackdelar att tänka på, som väger tungt emot. Hur man ser på skönhet beror nog på var i världen man bor. De allra flesta bryr sig om skönhet, i synnerlighet kvinnor.


Är botox (sprutmedel som bedövar hudens nerver) okej för att bli slät i huden? Är outforskade sprutor okej för att bli brun? Är bröstoperationer och fettsugning okej när man redan ser bra ut? Mitt svar är nej. Kvinnor i storstäder är mer beredda att ta till sådana extrema medel än kvinnor på landsbygden, tror jag.
   Skönhet handlar inte bara om plastikoperationer, utan kan likaväl handla om nagellack, hårfärgning, solarium, hudkrämer, piercningar och tandblekning. Dessa skönhetsåtgärder är inte lika riskfyllda eller dyra som de extrema metoderna. Operationer är alltid en risk, eftersom man oftast sövs med narkos. Blir det fel mängd narkos så kan man nämligen hamna i koma eller dö. Det man ”fixat” kan bli fel eller ännu värre än innan. Människan är inte ofelbar. Infektioner kan uppstå efteråt. Sådana problem uppstår inte när man använder skönhet i lagom mängd, såsom nagellack, hudkrämer, hårfärgning, osv. såvida du inte är allergisk.

   
Piercningar och tatueringar, är de okej? I liten mängd anser jag att det är okej. Att ha hela kroppen täckt med tatueringar tycker inte jag är vare sig normalt eller vackert. Det finns risker med tatueringar och piercningar också. Men om man går till en professionell tatuerare så skall det inte bli fel. Man skär ju inte i kroppen, så organ kan inte ta någon skada. Kroppens funktioner får inte hindras. Vid piercning i bröstvårta och i könet kan komplikationer uppstå. Exempelvis vid bröstpiercning så kan kvinnan få svårt att amma, vilket är ett hinder. Där tycker jag att man har gått för långt. Men hål i näsan, naveln, öron eller läpp orsakar inga kroppsliga hinder på samma sätt.  Vår fåfänga får inte gå till överstyr. Många kändisar med mycket pengar ”gör om sig” trots att de oftast var vackrare innan. Varför är det så? Jo för att det anses fint, även om det inte är det. Om det hetat ”fulhetsoperationer” så hade nog inte lika många opererat sig, tror jag.


 
Bild på skådespelerskan Megan Fox före och efter näsoperation och botoxsprutor. Hon har fått ett stelt uttryckslöst ansikte, och börjar likna en katt. Hennes operationer var väldigt onödiga eftersom att hon var mycket vackrare innan.


Bild på Heidi Montag före och efter en hel mängd plastikoperationer och botoxsprutor.
Varför ska hon överdriva så? Att hon ändrar håret säger jag ingenting om, men brösten och ansiktet var vackrare innan. Även Heidis ansikte börjar likna en katts. Om man nu har en mängd pengar och vill spendera dem på bröst, så hade det räckt med en normal B-kupa. Heidi har själv sagt att hon vill ha en H-kupa innan hon är klar. Varför? Hon klagar på att hon har ont i ryggen samt kan inte kramas längre. Man ser henne inte längre för den hon är, utan som ett objekt. Är det värt för att få vara på playboys omslag? Bedöm själv, men det tycker inte jag.

MALIN KARLSSON


Titanic-missar från filmen

Datum: 2011-03-21 - Tid: 13:05:14


Titanicfilmen som spelades in under så lång tid och som innehåller så många avancerade scener har blivit full med små missar. På nätsidan Movie-Mistakes listas flera hundra tabbar som finns med i filmen. Här listas några av dem.

Filmteam eller utrustning synlig
• Reflekteras i gamla Rose´s TV

• Reflekteras i glasdörren när Jack går in i middagssalen.

• Reflekteras i mässingpanelen på fronten av Renaulten som Jack och Rose hittar i lastrummet

• När Jack och Rose går på promenaddäck, dagen efter Jack räddade Rose, så syns en liten kulle med en byggnad över Jack´s axlar och ovanför fartyget

• En del av stranden från inspelningsplatsen i Mexico syns mellan hamnen och Titanic när hon är i SouthamptonFel tid
• Jack säger att han har varit och fiskat på Lake Wissota som inte skapades förrän fem år efter Titanics förlisning.

• "Eternal Father Strong To Save" som sjöngs under gudstjänsten ombord var inte skriven 1912 utan skrevs först tre år senare.Fel plats
• Målningen ovanför öppna spisen i Titanic´s första klass rökrum föreställer i filmen New York´s hamn. Denna målning hängde egentligen på Olympic. Konstnären Norman Wilkinson hade gett en målning till Titanic som föreställde Plymouth´s hamn, men inga av hans verk överlevde.

• Huvudrollsinnehavarna äter lunch på Palm Court/Veranda på Däck A. De användes inte för lunch, men passagerarna kunde beställa tea eller lite tilltugg där.Historiska fel
• Det finns inga bevis för att Bruce Ismay ville slå hastighetsrekord. Du kan själv läsa när han säger emot det genom att klicka här.

• Förste styrman William Murdoch sköt inte några passagerare och han sköt sig inte i huvudet. James Cameron har bett om ursäkt för detta i efterhand. Murdoch sköt dock skott i luften för att lugna ner passagerarna.

• Jack och Fabrizzio skulle inte kunna ha sprungit ombord i sista sekunden innan avgången. Tredje klass passagerare var tvungna att vara ombord en bra stund innan avgången. Första klass passagerare gick inte ombord förrän alla tredje klass passagerare var ombord.

• Cal beställer lamm med mintsås. Lam kunde bara ätas som middag och de åt lunch.

• Gudstjänsten klockan 10:30, söndag 14:e april 1912 i middagssalen i 1:a klass var öppen för alla passagerare och i filmen får inte 3:e klass passagerare komma in.

• Handen som tecknar Rose är alldeles för gammal för att tillhöra Jack (Den tillhör egentligen regissören James Cameron)

• Arbetarna i maskinrummet var i verkligheten tvungna att ha tjocka skyddskläder och i filmen har de bar överkropp.

• Det fanns ingen dörr mellan maskinrum 6 och lastrumsområdet. Om det hade funnits en dörr så hade den lett till lastrumsområde tre och i den fanns inte någon Renault.

• När Titanic kolliderar med isberget så spiller Lightholler ut sitt te på bryggan. Han var egentligen i sin hytt och kom inte till bryggan förrän 25 minuter efter kollisionen.

• "CQD" meddelandet som radiooperatören trycker på telegrafknappen är obegriplig Morsekod

• Telegrafen står på "Full Reverse". Egentligen så beordrade kapten Smith "Full Stop" direkt efter kollisionen.

• I filmen så har de döda människorna en massa is i håret. När Titanic sjönk var den inte kallt nog för att frysa havsvattnet.Övriga fel
• Det är omöjligt för röster att eka i mitten av Nordatlanten om det inte är ett stort platt objekt i närheten, t.ex ett fartyg.

• När Rose "flyger" i fören i den berömda scenen så faller ljuset från fel håll. Sista gången Titanic såg solen så åkte hon i riktning med solen framför sig och det gör hon inte i filmen.

Eller hur?

Datum: 2011-03-20 - Tid: 22:31:16


jag borde skriva svenskadebatten om skönhet som ska in på tis.
jag borde plugga på SH A provet som jag ska ha imorgon.
jag borde inte ligga här på mitt golv och få ont i svanken.
jag borde gå ner och borsta tänderna.
jag borde krypa ner i sängen där min pojke väntar.
jag borde inte ha fb/blogg...
Neon lovely rosa

Datum: 2011-03-20 - Tid: 17:58:59

HM INTERNET

Ulla red. Det gjorde hon.

Datum: 2011-03-20 - Tid: 17:26:01
Filt
Påslakan
Bikinitopp
Laptopklistermärke
One tree hill 6
5 hipstertrosor
2 spetsstring
vita sockar 5-pack
svarta sockar 3-pack
hårinpackning
ring
parfym
+ kill-woodtröja
__________________
= 793kr

Ny pärla

Datum: 2011-03-20 - Tid: 17:19:46Volvo

Datum: 2011-03-20 - Tid: 17:11:00Andreas nya "bil". 
Nu har han 2st 245 veteraner.