...

Datum: 2013-04-30 - Tid: 18:38:27Harmoni

Datum: 2013-04-30 - Tid: 18:35:17Hehe

Datum: 2013-04-30 - Tid: 18:32:19Patetiskt

Datum: 2013-04-30 - Tid: 18:31:00Klor

Datum: 2013-04-29 - Tid: 22:49:12Private resort

Datum: 2013-04-29 - Tid: 22:48:03


Såg nyss en gammal film med Johnny Depp som huvudroll. Han är såååå ung och snygg där. Mums. En kåt liten festpojk, utomlands.


Puss

Datum: 2013-04-29 - Tid: 17:09:24Hehe

Datum: 2013-04-27 - Tid: 21:00:42London √

Datum: 2013-04-27 - Tid: 18:39:44


Har precis betalat in till STS AU PAIR, 2990kr programavgift! Gooosh, vad gör jag? Kommer bli så fruktansvärt ballt. ENDA nackdelen är att lämna Andreas. Jag vet att allt annat kommer lösa sig. Vi kan klara detta med lite ansträngning. Allt går om man vill, och jag älskar verkligen min pojk. Man skall uppmuntra varandras drömmar. Att få uppleva världen är inget dåligt, för det är nu som gäller. I framtiden blir det studier och familj, och då kan man inte resa runt (på det sättet). Jag vill utvecklas och uppleva något fantastiskt. Jag vill kunna säga "jag har bott utomlands", jag måste faktiskt också citera kassa Maggio; ville inte va den som blev kvar. 


This is England

Vart åker man som au pair?

London är givet för de som önskar uppleva en riktig världsmetropol och allra vanligast att åka till. Andra populära städer är Brighton, Oxford och Wimbley.


Hur bor man?

Helt beroende på vart i landet du bor, för familjer är det allra vanligast att bo i villa eller i de klassiska semi-detached houses (smala radhus med flera våningar).


Vad äter man?

Engelsmän äter inte en lika ordentlig lunch som oss svenskar. Populära lunchhak är sandwichstället Pret A Manger. Familjerna tycker ofta att svenska au pairer äter väldigt mycket och ofta. Men vi svenskar äter snarare mycket av bra och nyttiga saker, medan en del engelsmän tyvärr äter lite av det nyttiga och alldeles för mycket av snabba kolhydrater.

Det kan vara klokt attredan från början be familjen att de köper in sådan mat som du gillar; speciellt för frukost och lunchmat. Sen är det förstås kul att anamma den engelska kulturen genom att smaka på kända fish and chips, (friterad fisk med pommes frites och citron, ibland även grön ärtpuré), en riktig Sunday roast dinner (hel kyckling i ugn med såsen gravy, ugnsfriterad potatis, eventuellt en yorkshirepudding och kokta grönsaker.)


Hur är engelsmän?

När det gäller engelsmän (kvinnor och män) skiljer de sig förstås åt inom landet beroende på vart de bor och från vilken klass de kommer ifrån (England är ett klassamhälle) men det är därför svårt att urskilja specifika karaktärsdrag. Den brittiska charmige gentlemannen finns, men det gör även så kallade chavs (ofta vilda ungdomar med "osmaklig" klädstil). Ta en titt på tv-serien "Little Brittain" för skojs skull, men karaktärerna i serien är väldigt överdriva så låt dig inte skrämmas!

Många au pairer upplever mammorna som hårda, men mycket kan bero på att man som ny i landet inte alltid förstår nyanserna i språket och heller inte kan kommunicera tillbaka lika bra som på svenska.

Typiskt för den engelska humorn är en viss torr ironi, det gäller alltså att hänga med i svängarna!


Lön för au pairer?

Minimum 60 £, se till att få mer och ha roligare!


Vett och Etikett i England

DOs Köp gärna med en liten svensk present till familjen när du anländer. Glöm inte att alltid säga "please" så fort du ber om något. Anamma även detta på barnen då de ska vara precis lika artiga mot dig som mot någon annan. Att inte säga please upplevs som rent oförskämt.

Var stolt över ABBA! ABBA är lustigt nog fortfarande poppis hos engelsmännen och därav alla ABBA-musikaler i London i West End.

Följ familjens house rules!


DONTs 

På barer och pubar kan det upplevas som mindre ladylike (damigt) att som tjej dricka ett helt glas öl, en half a pint (ett mindre glas öl) föredras. Självklart gör du som du själv vill!

Bli inte alltför bekväm i det nya "hemmfru-livet", passa på att vara turist!


Bordskick

Fint bordskick passar väl in de flesta engelska familjer. Slarva heller inte med barnens bordsskick!


Behandla barn?

En stor skillnad från Sverige är att barnaga är tillåtet i Storbritannien. Föräldrar får slå sina barn så länge som det inte lämnar märken. Dock är det inte så vanligt. Det kan bli en negativ överraskning för dig som au pair. Det vara svårt att påverka föräldrar som slår/smiskar tilll sina barn. Men du ska såklart ta avstånd från detta om det sker i din familj och ALDRIG själv slå till barn.


Viktigt att tänka på i England!

Åk inte taxi själv! Skilj också på black cab (riktig taxi) och mini-cab (svarttaxi, inte registrerad). Försök att alltid ha sällskap hem på natten med dina vänner och håll god koll på varandra. En enkel sak är att alltid skicka ett sms till varandra när ni kommit hem.

Köp ett överfallsalarm innan du åker iväg som au pair.

Var försiktig när du går till barer. Droger såsom bland annat "date-rape-drugs" går snabbt att stoppa i en ouppmärksammad drink och du riskerar att bli utnyttjad.


Att göra på en gång:

Gå med familjen till närmaste vårdcentral för att registrera dig för att få ett "insurance number".

Om du bor i London,  köp och registrera ett Oyster-card. Detta är ett åkkort för kollektivtrafiken och det allra billigaste alternativet. Du fyller enkelt på (top up) kortet i automater.


Snabba tips på London!

Här kommer tips på saker du bör göra när du är i England och London som au pair:

1. Om du inte är i London, åk till London! En världsmetropol du inte får missa. Gå raka vägen till turistinformationen för att få en gratis riktigt bra karta och en månadsguide med en massa tips på aktuella och ofta gratis events. Otroligt många museum är gratis. Bästa tips; Tate Modern (modern konst) och Natural History Museum (dinosaurier!).

2. Hyr eller låna familjens bil och gör en oförglömlig roadtrip med ditt kompisgäng i England under några semesterdagar. Helst sommartid!

3. Åk över till Paris med tåg eller flyg, nära och inte alltför dyrt.

4. Gillar du fotboll? Här kan du både gå på en riktig match - hänga med "huligans", eller göra det som engelsmännen själva gör - gå till puben, ta en öl, och titta på live-fotboll!

5. Pröva en riktig aftternoon-tea; gott svart te med lyxiga scones. Vanliga fyllningar är grädde och sylt, mums!

6. Strosa runt på Londons alla utemarknader som tex. Camden market och Portobello market - mysigt vintertid då man kan värma sig med en kopp mulled wine (en mild glögg).

7. Signa up för något av Londons olika löparlopp, bra att ha ett mål att träna till.

8. Ha pick-nick eller promenera i Londons alla parker; Hyde Park, Kensington Gardens, Hamstead Heath etc.

9. Åk utanför Oxford Street området och upptäck mysiga förorter.  Muswell Hill och Crouch End är två smågulliga förorter med bra ställen att käka på. Islington har fina affärer och ett  bra utbud av barer och restauranger.

10. Testa såklart på en riktig engelsk frukost! Det vill säga; stekt bacon och ägg, vita böner, tomat och toast.


That's just it

Datum: 2013-04-27 - Tid: 16:07:06:*

Datum: 2013-04-26 - Tid: 21:42:42Nytt örhänge

Datum: 2013-04-26 - Tid: 21:07:23Ny kofta, cubus

Datum: 2013-04-26 - Tid: 21:02:23Ååååååh

Datum: 2013-04-25 - Tid: 22:00:02Nytt linne, cubus

Datum: 2013-04-25 - Tid: 21:59:19